Muffin Recept

A szabad tartalom nem okoz üzleti kárt

A KJK-Kerszöv Kft., a jogszabályok legrégebbi és talán legnagyobb digitális szolgáltatójának főszerkesztője szerint nem rontaná üzletüket, ha szabadon hozzáférhetőek lennének a hatályos jogszabályok.

A Magyar Narancs február 10.-i számában Földes Ádám felvetette, hogy a hatályos jogszabályokat ingyenesen kéne publikálni, hiszen azok közérdekű adatoknak számítanak. Azt is megjegyzi, hogy "a hatályos jogszabályok ingyenes elérése kellemetlen helyzetbe hozná a CD-jogtárakat gyártó cégeket."

Rá egy hétre olvasói levélben a legrégebbi CD-jogtár gyártó cég főszerkesztője reagál, miszerint: 1. a cikk szellemével egyetért, 2. nem rontaná üzletüket, ha ingyenesen hozzáférhetőek lennének a szövegek, a "KJK-Kerszöv pozicióját egyáltalán nem veszélyezteti a jogszabályok ingyenes elérhetőségét biztosító törvényjavaslat. " Ennek fő oka, hogy ők értéknövelt szolgáltatásokat kínálnak.

Namostmár kérdem én: ha nem csak az adatbázis böngészését tennék lehetővé, hanem a teljes letöltését, akkor más szolgáltatók nem tudnának ugyanilyen funkciókat kínálni?

Szerző: Mokk Forrás: Szabad Cikk/ Szabad tartalom

Nincsenek megjegyzések: